Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
  HomeHelpSearchLoginRegister  
 
 
1  General Category / Куриозни случаи / Re: Не съсипвайте бранша!
 on: 12.08.2017 at 02:23:59 
Started by translator | Post by Compadre  
Съжалявам да го чуя, Стефане!
Юли месец си бях в България за 3 седмици и ми направи наистина лошо впечатление колко са озлобени и изнервени хората. Поотвикнал съм на това или не съм обръщал внимание. Когато се върнах времето наистина е спряло в България и не мисля, че хората имат оправдание за нервите си. Животът в Америка е много по-динамичен и изтощителен, но хората намират сили в себе си да са любезни и сдържани.
В САЩ е най-дивият капитализъм, но няма такава омраза сред хората и конкурентите. Ако може да се извлече обща облага не се правят спънки или подривни дейности. Като пример мога да дам нашата фирма, която изпълнява поръчки на двете най-големи фирми за пауър генератори- Eaton и Square D. Дават ни нещата, които те не искат да направят, поради сложност или време за изработка. Сътрудничим си.
Писах горе за китайски касети, но се поинтересувах и във фирмите, с които се чух се оказа, че имат собствен бранд. Пълнят оригинални касети и мастилници, но ги опаковат в техни кутии с логото на фирмата. Не съм виждал съвместими касети в големите вериги. Сигурен съм, че си чувал за Walmart и там се продава на най-ниски цени, но касетите са само оригинални.
Когато търсих работа в нашия бранш имах възможност да вляза в сервизни помещения и там видях само Static Control тонери. Предпочитат си американското, големи са националисти в това отношение, а може би и другите марки не са толкова навлезли на щатския пазар.
Мислете как да си подобрите нещата в бизнеса, защото всички доставчици сте седнали на една маса и от вас зависи какво ще ви се сервира. Знам, че има трудни фирми, но интереса Ви е общ и трябва да намерите допирни точки. Спасете Вас и нас, а безумците, които свалят цена за да правят оборот сами ще си заминат. А и винаги може да бъдат "блякнати" от доставчиците.  Пазарът в България е толкова малък, не искам да влизам в подробности и да Ви разкажа какво значи наистина хюдж маркет...
Успех и честит нов сайт!
P.S. Стефане, прочети поста и го изтрий, защото знам, че не обичаш да се разводняват темите.
Всичко най-хубаво!
2  General Category / Куриозни случаи / Re: Не съсипвайте бранша!
 on: 11.08.2017 at 13:25:08 
Started by translator | Post by stefan  
Светльо... а какви още други мизерии стават ти е бедна фантазията...
Тъжна картинка. Етика = 0.

3  General Category / Куриозни случаи / Re: Не съсипвайте бранша!
 on: 09.08.2017 at 03:45:56 
Started by translator | Post by Compadre  
Много отдавна писах за това, какво може да стане и вече е факт. Тогава яростно ме разубеждаваха всички във форума. Жалко за бизнеса, като цяло...
Може доставчиците да следят за това каква ценова политика имат техните клиенти. И не става въпрос за картелни или браншови механизми. Протекция се нарича, нищо повече. Ако се стигне до съд винаги може да се излезе с аргумента за нелоялна конкуренция.
В САЩ рециклаторският бизнес е на много замрели нива, а клиентите предпочитат оригинални или китайски касети. Цените не са ниски обаче, но хората са научени да купуват оригинални консумативи и модули. Поне това виждам в нашия щат и фирмата, която поддържа нашите машинки.

4  General Category / Копирни машини / Re: bizhub 211
 on: 09.08.2017 at 03:41:10 
Started by mmen | Post by Compadre  
Девелопер и настройка на зареждащи напрежения /АЕ/. Влага или прах и власинки от копирна хартия в девелоперната кутия. Задръства се и тръбичката на рециклирания тонер, най-често от евтина хартия. Аууу темата е на годинка! Честито! Grin

5  General Category / Цветни лазерни принтери / Проблем печат Kyocera FS-C5350dn
 on: 28.07.2017 at 14:31:14 
Started by ivo_gf | Post by ivo_gf  
Здравейте,
имам следния проблем с машина Kyocera FS-C5350dn:
При печат има само cyan и черен цвят. Maгентата и жълтото ги няма. Тонер шпулите са пълни. Като го наклоня наляво надясно с разклащане цветовете се появяват, но за малко. Тази машина е с вградени девелопери и барабан. Къде може да е проблема - дали някакъв контактен проблем или има запечен тонер в девелоперите?

6  General Category / Копирни машини / Re: Minolta Bizhub c350
 on: 20.07.2017 at 08:59:46 
Started by ybusarov | Post by vladoF  
Здравейте, за съжаление машината не е много разпространена и не можем да Ви бъдем полезни. При другите механики наистина проблема може да се окаже високоволтовата платка, но за Минолта не е много сигурно. Успех.

7  General Category / Копирни машини / Minolta Bizhub c350
 on: 17.07.2017 at 20:17:51 
Started by ybusarov | Post by ybusarov  
Здравейте, на познат минолтата започнала да изкарва  чисто бели копия и на принтиране и на копиране. Техникът е казал, че е изгоряла високоволтовата платка, но без дори да погледне машината. Въпросът ми е да не би това да е често срещан проблем при този модел ? Спрях един лист и установих, че няма образ по лентата ITB. Не съм се занимавал с Минолта, затова Ви моля за помощ.

8  General Category / Куриозни случаи / Re: Не съсипвайте бранша!
 on: 14.07.2017 at 11:06:35 
Started by translator | Post by IgIv  
Има още една самоубийствена политика, с която храним китайците- да се продават нови касети на краен клиент на тези цени.  Lips Sealed

9  General Category / Куриозни случаи / Не съсипвайте бранша!
 on: 12.07.2017 at 17:49:26 
Started by translator | Post by translator  
Колеги, не обезсмисляйте труда си !
Едва ли цена от 7 лв. с ДДС ( 5.83 лв. без ДДС) за зареждане на Xerox Phaser 3117 гарантира качествено изпълнение и достойно заплащане !
Вижте приложения файл и сами си направете изводите.
Ние, екипът на АРБИКАС се противопоставяме на подобна самоубийствена политика. Не съсипвайте бранша!

10  General Category / Лазерни многофункционални устройства / Re: Проблем с HP LaserJet Pro 400 M475dn
 on: 10.07.2017 at 17:22:36 
Started by tihomir | Post by tihomir  
ще пробвам и ще пиша.